Auto do 10 tyś PLN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SIC
    Classic
    • 2009
    • 11
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Auto do 10 tyś PLN

Zamieszczone przez Zabiela
    Pewnie złamałem wszystkie możliwe punkty regulaminu...
    nie ma problemu, bo tutaj i tak nikt Ci nie odpowie chociaż bardzo by chciał
    witamy :thank:

to Cię interesuje:

[ Dodano: Czw 05 Kwi, 12 11:36 ]
    jak widzisz jestesmy cholernie szybcy :twisted:
  • radoszczak
    Drive
    • 2008
    • 41
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Auto do 10 tyś PLN

Witam, do końca tego roku planuje zakup auta.
    Środki finansowe to około 10 tyś PLN. Dodam iż nigdy nie kupowałem auta więc proszę o poradę. Roczny przebieg będzie oscylował w granicach 20 - 25 tyś km. Myślałem nad seatem ibizą II FL z 2001 1.4 benzyna, jednak nie jestem do tego wyboru przekonany. Założenia to małe spalanie, niskie koszty utrzymania, nie musi być to demon prędkości.

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

Komentarz

• tochu
      Classic
      • 2011
      • 35

Może ja się wypowiem, bo miałem doświadczenie z ibizą.

Ja miałem co prawda 1.4 8v, a w fl jest już to nowsze, ale i tak co 1.4 to 1.4
      Auta sa ogólnie ok, lubi ruda je z tyłu na nadkolach łapać
      ogólnie polecam, większość fantów z polówki, wiadomo wszystko grupa vag

silnik 1.4 nie pali az tak mało, jezeli chce się jezdzic dynamicznie, lubią gaz
      vagsiekreci.pl

Komentarz

• fernando
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1890

radoszczak, a nie wolisz jednak fabii? Niby to samo, ale jednak w seacie są nieco gorsze plastiki (moim zdaniem przynajmniej), za to nieco bardziej atrakcyjny design...

Komentarz

• tochu
          Classic
          • 2011
          • 35

sorry ale fabia a ibiza to mają mniej wspólnego niż choćby polo z ibizą. Nie chodzi mi o mechanikę ale ogólnie o proporcje...
          fabia większa jest. Fakt, ze z tym silnikiem dostaniesz w tej cenie fabię. Ojciec miał 8 lat 1.4mpi z salonu bralismy i dobry silnik, wytrzymałe auto(a dostawała w dupę trochę bo tata listonoszem na terenach wiejskich był).

A co do tego że gorsze plastiki to się nie zgodzę. hiszpanie dosyć dobrze je montowali, ja miałem ibize 2 po 1 lifcie (na szerokich zdesiach) w środku była idealną kopią polo 6n, wszystko to samo, jedynie boczki drzwi inne
          vagsiekreci.pl

Komentarz

• fernando
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1890

Cóż, nie miałem na myśli wyglądu czy sposobu zagospodarowania wnętrza, ale mechanicznie to to samo jest, jeśli chodzi o wymiary zewnętrzne, rozstawy i takie sprawy, to też różnice nie są duże... Silniki i główne podzespoły też są identyczne.

Co do wnętrza, to brat ma fabię 1, a w dalszej rodzinie też mieli ibizę i tam wszystkie plastiki się wycierały, coś się łuszczyło, ogólnie nie sprawiało to dobrego wrażenia... Ale może to tylko pojedynczy przypadek albo Ty inaczej eksploatowałeś ten samochód.

Komentarz

• Dr.Claufe
              Rider
              • 2010
              • 338

Witam.

Ja dosłownie kilka dni temu też zakładałem podobny temat. Nie wiem czy się na niego natknąłeś.

U mnie co prawda przebieg będzie spokojnie ze 3-4 razy mniejszy, jak Twój, ale u mnie wybór padł na lanosa. Zawsze trochę pieniędzy zostało w kieszeni i musiałem obejść się smakiem klimy lecz póki co jestem bardzo zadowolony.

Komentarz

Pracuję...